Zašto je ples značajan za zdravlje?

Neo Dance  > Blog >  Zašto je ples značajan za zdravlje?

Verovatno ste često čuli da je ples odlična fizička aktivnost u kojoj zbog muzike i dobre atmosfere mnogi uživaju. Neki je čak i ne doživljavaju kao napor i nemaju osećaj tegobe kada treba da odu na čas.

Međutim iako uživamo, naše telo doživljava mnoge benefite. Na primer, plesanje može dovesti do jačeg i zdravijeg srca, pogotovo kod onih bržih plesova kada nam brže kuca srce.

Italijanska studija je otkrila da su ljudi sa srčanom insuficijencijom koji su počeli da praktikuju valcer imali mnogo bolje zdravlje srca, disanje i kvalitet života u poređenju sa onima koji su jednostavno vozili bicikl ili hodali na traci za trčanje.

Za ples je potrebno mnogo brzog pokreta i dobrog držanja, što vam može pomoći da steknete bolju kontrolu nad svojim telom. Ples podrazumeva kompleksne pokrete koji obuhvataju više ravni kretanja, tako da su uključeni svi mišići, a ne samo neki.

Istraživanje The Scholarly Publishing and Academic Resources Coalition otkrilo je da nedeljno plesanje može poboljšati fizičke performanse kod odraslih i povećati njihov energetski nivo. Takođe može da pomogne i u gubljenju kilograma isto koliko i vožnja bicikla ili džogiranje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *